2006-12-31

En plats de kallar Lyckan av Mårten Sandén.
Mia och John lever två helt olika liv. Mia jobbar på en pizzeria och gick ut nian utan slutbetyg. John ska bli läkare och efter sommaren ska han börja plugga på en fin skola. Mia flyr från sin bästa väns tjat om äldre killar och från den kille som är grymt kär i henne, John flyr från föräldrarnas skilsmässa och fast de inte har någonting gemensamt har de samma flyktställe. Lusthuset i parken. Där byggs en vänskap upp och fast de är så olika får de förståelse för varandra. Men hur mycket klarar deras vänskap av att bära?

Grymt söt bok faktiskt. Jag trodde att den skulle sluta på ett helt annat sätt en den slutade, den är ganska speciell för det ordnar visserligen upp sig för dem, men inte på det sättet som man tror. Den var bra, rolig och svår att lägga ifrån sig. 3-4/5 får den av mig.

Aldrig att jag bor med henne av Caroline Plaisted.
Suzys pappa dog i en bilolycka när hon var åtta, det var fem år sedan och hon bearbetar saknaden efter honom med att skriva brev till honom som hon lägger i en låda under sängen. Med åren har det blivit flera lådor. Hon tycker att hon och hennes mamma har ett bra liv, bara de två, trots hålet efter sin pappa. Sen berättar hennes mamma att hon och hennes pojkvän ska gifta sig och att de ska flytta till ett större hus. Suzy sätter sig direkt på kant till flytten och giftermålet, och tanken på att bli styvsyster till Peters ungar Indie och Affie får henne att vilja spy. Fastern Liz och bästa vännen Cath försöker få henne att se det positiva med flytten, att huset blir större, att Affie&Indie inte behöver sova i hennes rum när de hälsar på osv osv. Men trots det har Suzy svårt att lämna sin pappas hus med sin pappas saker och hon har svårt att acceptera att hennes mamma kallar Affie för "raring" och hon kan absolut inte tänka sig att vara brudnäbb på bröllopet.

Läste den här boken imorse och det är så lätt att förstå hur Suzy känner med allting. Och samtidigt som man tycker synd om henne tycker man synd om alla andra också, <3.4/5. Ha en bra dag!

Inga kommentarer: