2006-11-28

ALLA borde se den här filmen från SVT om vår planet, dvs jorden. Då vårt projekt har handlat mycket om det tror jag att de flesta på vår enhet har fått upp ögonen för det faktum att om vi inte börjar snart kan jorden ha gått under 2036! För att alla dessutom ska kunna hjälpa till att rädda jorden finns här lite tips om hur man kan gå till väga! Och tänk inte "amen, om jag gör spelar ändå ingen roll" för om alla skulle tänka så skulle det inte funka, men om du börjar och så lär du dina vänner och dina barn det och så lär de sina vänner och sina familjer det, då börjar vi komma någonstans!

  • Ta en ruta mindre toapapper varje gång du går på toa! (Om alla i Sverige gjorde det skulle vi spara ungefär fyra fotbollsplaner med träd, VARJE DAG!)
  • Köp frukter och grönsaker från Sverige så har inte transporterna släppt ut så mycket avgaser! Om det är en frukt/grönsak som inte finns i Sverige, köpt det KRAV-märkta för då har det fått den allra bästa transporten med minst utsläpp!
  • Använd elektroniska prylar tills de slutar funka, även om man lämnar dem på återvinning så hamnar de i Nigeria i slutändan!
  • Ät kolja istället för torsk, de smakar i princip likadant men torsken håller på att utrotas men inte koljan!
  • Ta inte så mycket mat att du behöver slänga, ta hellre för lite och ta om!
  • Tänk efter varje gång du köper någonting "behöver jag verkligen det här" och om du inte gör det köp det inte! Självklart kan man unna sig något ibland men fabrikerna tillverkar inte om de märker att det inte går åt. Säg att hela Stockholm skulle sluta äta torsk, visst man skulle behöva slänga den som redan är fångad, men man skulle inte fiska upp någon ny!

Det är bara några av ungefär hur många sätt som helst att hjälpa miljön en bit på traven, dra ditt strå till stacken och hjälp till du också! Kanske nyårslöftet 06-07?

Inga kommentarer: