2006-11-02

Wokat grönsaksris med kyckling
(Recept från arla.se)
Ingredienser för 4 portioner,
8 kycklingben
smör och rapsolja
2 tsk tandoorikrydda
2 dl jasminris
3 dl strimlade grönsaker
1 dl krossad ananas
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Ingredienser till såsen
2 dl gräddfil
0,5 dl sweet chilisås
1 tsk salt
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat och pensla den med smör och rapsolja och krydda med tandoori. Stek i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter
  2. Koka riset
  3. Stek grönsakerna i smör och rapsolja. När de är klara rör du i ananasen, riset, salt och peppar (eller gör som vi och servera allt var för sig och man blandar själv)
  4. Blanda ihop såsen
  5. Servera!

Omdöme: Otroligt gott och inte särskilt svårt att göra, väldigt uppskattat av familjen även om lillebror bara åt kyckling och ris (det är därför det kan vara bra att inte blanda det!). Funkar även att ha räkor och de behöver inte tillagas på något speciellt sätt, det åt mamma eftersom hon inte äter kyckling. 4/5

Inga kommentarer: